Μια ιδέα γεννιέται…

Η ιδέα να ανοίξουμε τις πόρτες του εργαστηρίου της Ρουμπίνας σε φίλους και φιλότεχνους ξεκίνησε από την παρότρυνση γνωστών και φίλων που επιθυμούσαν να επισκεφτούν το χώρο δημιουργίας της καλλιτέχνιδας και να γευτούν εξολοκλήρου τη δουλειά της. Σε ένα ανεπίσημο, προσωπικό και γιορτινό περιβάλλον παρουσιάζουμε έναν αντιπροσωπευτικό όγκο της δουλειάς της Ρουμπίνας με κυρίαρχο στόχο να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει καλύτερα το έργο της καλλιτέχνιδας. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ατελιέ, παρουσιάζεται η 35χρονη πορεία της Ρουμπίνας με κεντρικούς εκφραστικούς άξονες τη ζωγραφική και τη χαρακτική.

Η δουλειά της Ρουμπίνας διακατέχεται από λιτότητα και βασίζεται στα απλά υλικά που διαχειρίζεται (μολύβια, ξυλομπογιές, ακουαρέλες, κ.α.), ενώ παράλληλα δίνεται μεγάλη έμφαση στη λεπτομερειακή καταγραφή και ανάδειξη του κάθε θέματος. Με επιμονή και ζήλο μελετάει και επεξεργάζεται την κάθε πτυχή του θέματος της, είτε αυτό είναι οι σκιές που δημιουργούνται στις πτυχώσεις ενός υφάσματος, η κίνηση των ποδιών των χορευτών του tango, είτε τα πρόσωπα που γνώρισε και έζησε στα ταξίδια της στη Κρήτη. Η πολύπλευρη δημιουργία της Ρουμπίνας απορρίπτει την έννοια του στατικού καθώς διαρκώς αναπτύσσει και μεταλλάσσει τα εικαστικά της ενδιαφέροντα, επηρεασμένη πάντα από τα βιώματα της.

Το ατελιέ της Ρουμπίνας είναι ένας ζωντανός χώρος δημιουργίας και μελέτης και γι’ αυτό σας προσκαλούμε να περιπλανηθείτε στο χώρο με άνεση, να ξεφυλλίσετε τα ντοσιέ και τα βιβλία και να συζητήσετε μαζί μας για τη τέχνη και τη δημιουργία.

Κατερίνα Σταθοπούλου