Διάλογος με τη φύση
20/04/2018

Η γκαλερί Τεχνοχώρος παρουσιάζει στα Ιωάννινα, τη νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Ρουμπίνας Σαρελάκου – Ρόκου “διάλογος με τη φύση”.

“Στην τωρινή έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικών και κοσμημάτων της Ρουμπίνας Σαρελάκου – Ρόκου, όπως σημειώνει ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Χ. Παπαϊωάννου, καταγράφεται βήμα προς βήμα ο μυστικός της διάλογος με τη Φύση. Παραστατική αφετηρία των μικρής κλίμακας έργων της είναι οι χιλιο-ιδωμένες και πρωτοφανέρωτες μορφές του φυτικού και ζωϊκού μικρόκοσμου (φυτά, άνθη, φύλλα, καρποί, κοχύλια, έντομα) που εμπνέουν διαχρονικά και με ανεξάντλητη ποικιλία διατυπώσεων τους δημιουργούς κάθε εποχής.
Αυτές οι ταπεινές μορφές που αφειδώλευτα προσφέρει η Φύση δεν ξεκινούν από κάποιαν αόριστη διακοσμητική πρόθεση: υπηρετούν πάντα συγκεκριμένες λειτουργικές ανάγκες και σκοπιμότητες, συνδυάζοντας τη θαυμαστή οικονομίατης γεωμετρικής οργάνωσης με τη χάρη και την ευταξία της αισθητικής ωραιότητας.
Η Ρουμπίνα Σαρελάκου κινείται με άνεση ανάμεσα στο νατουραλισμό και το στυλιζάρισμα, με αμφίδρομη κίνηση στις επιλογές της. Το ίδιο αβίαστη είναι και η ικανότητά της να μεταβαίνει από το όλον στη λεπτομέρεια, αναδεικνύοντας σε αυτόνομα έργα τις μεγεθύνσεις της.
Μεταφέρει τις εικόνες της από τη ζωγραφική απόδοση στη χαρακτική, αξιοποιώντας πάντα αυτό που προσφέρει η ιδιαιτερότητα της κάθε τεχνικής και της υιοθετούμενης κλίμακας.”

 

Eγκαίνια: Τρίτη 24 Απριλίου 2018, ώρα 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου – 21 Μαΐου